Напередодні новорічних свят особливо приємно облаштовувати освітній простір закладів загальної середньої та дошкільної освіти міста та селищ новим обладнанням.
За підтримки МОН України, управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради було закуплено обладнання для роботи з дітьми з особливими потребами. Це комп’ютерна техніка, розвиваючі ігри, обладнання для проведення різних розвитково-корекційних занять та ін., які будуть використовуватися у освітньому процесі 11 шкіл та 7 садочків міста та селищ, у яких функціонують інклюзивні класи та групи. Всі дидактичні матеріали, комп’ютерна техніка та обладнання для роботи з дефектологами, психологами, логопедами обрані фахівцями закладів освіти та Інклюзивно-ресурсного центру відповідно до вимог та рекомендацій МОН України.
Системно та цілеспрямовано продовжується управлінням освіти і науки створення нових та поповнення обладнанням існуючих кабінетів природничо-математичного циклу. Вже у другому навчальному семестрі учні Ірпінського академічного ліцею зможуть застосовувати нові прилади та обладнання для дослідів у кабінеті фізики, які закуплені за кошти місцевого бюджету. Якісно нового рівня виконання практичних та дослідних робіт у віртуальних лабораторіях дозволяє досягти використання мультимедійних комплексів з інтерактивним модулем СamTouh, який перетворює будь-яку поверхню у інтерактивну, в тому числі і великий телевізійний екран на сенсорну панель. Ще п’ять таких комплексів буде встановлено у школах міста у січні 2021 року.
Бажаємо учням та вчителям у новому році творчо та ефективно використовувати нове обладнання у комфортних умовах і примножувати перемоги юних науковців та дослідників міста.