8 квітня 2021 року відбувся вебінар для працівників, які відповідають за роботу шкільних бібліотек та розподіл підручників у територіальних громадах Київської області.
Захід проведено в онлайн режимі департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та відділом музейної освіти та бібліотечної справи КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».
Учасниками були порушені актуальні питання роботи шкільних бібліотек: проаналізовано стан забезпечення підручниками закладів загальної середньої освіти в розрізі територіальних громад; обговорено шляхи реалізації сучасної моделі шкільної бібліотеки, організація багатофункціонального бібліотечного простору, використання кращих практик залучення учнів до читання, застосування інформаційно-комунікативних технологій у соціокультурній діяльності, розвиток професійної майстерності та творчого потенціалу, інноваційні підходи до організації бібліотечної справи в Новій українській школі.
У вебінарі взяли участь консультант центру професійного розвитку педагогічних кадрів Ірпінської міської ради Зубенко Оксана, бібліотекар СЗОШ І-ІІІ ступенів #12 Костєва Алла та Валентина Щербак, начальник відділу комплектування бібліотечного фонду «Сервісно-ресурсний центр» департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
Дякуємо адміністрації Ірпінської СЗОШ №12 за сприяння у підготовці проведення вебінару та забезпеченні дотримання належних протиепідемічних вимог для його учасників.