Заклади освіти – безпечне середовище
21.04.2021 р. у приміщенні управління освіти і науки Ірпінської міської ради відбулася робоча зустріч працівників управління освіти з інспекторами сектору ювенальної превенції Бучанського районного управління поліції. Під час зустрічі було обговорено питання співпраці освітян Ірпінської міської територіальної громади і поліції.
З метою превентивного виховання та профілактики негативних проявів серед учнів, на сьогодні дана співпраця є одним з найважливіших напрямів виховної роботи у закладах освіти. Представниками поліції регулярно проводяться різнопланові заходи щодо збереження життя і здоров’я дітей, недопущення випадків булінгу в учнівському середовищі, формування правильного ставлення до спілкування у соціальних мережах. У ході проведення заходів учні можуть знайти відповіді на такі питання: «Хто такі поліцейські і що таке закон?», «Що робити у небезпечних ситуаціях і як не потрапляти у них?», « Як захистити себе на вулиці та в Інтернеті?», «Коли, до кого і як звертатися по допомогу?» та ін.
Головним завданням подальшої співпраці є створення безпечного середовища у закладах загальної середньої освіти, забезпечення здійснення ефективної профілактики правопорушень серед учнів, застосування відновних практик з метою попередження конфліктів, правопорушень та інших негативних явищ. Співробітництво здійснюватиметься на принципах законності, найшвидшого реагування, пропорційності та доцільності реагування, конфіденційності приватної інформації щодо дитини.