26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС сталася 35 років тому і увійшла в історію як найбільша техногенна катастрофа, що призвела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків.
Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності сотень тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самовідданості ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям ліквідатори виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу та подальшого розповсюдження радіації.
Час не загоїв «чорнобильських» ран, не стер з пам’яті трагічні події, імена мужніх людей, які виявили героїзм, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.
Наша молодь не залишається осторонь цих подій. Вихованці Ірпінського центру позашкільної освіти активно долучилися до челенджу і дружною командою виготовили білі троянди в знак пам’яті про події 1986 року .

Відродження – це наша надія і наша віра в людство, в його здатність приймати правильні рішення і берегти своє довкілля.