35 років тому – 26 квітня 1986 року – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу.
В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, трапилася найжахливіша аварія за всю історію ядерної енергетики. В повітря було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі загиблих, та тисячі тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії втратили своє здоров’я – така страшна ціна Чорнобильської трагедії. Цей біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і згадати той страшний 1986-й.
До вшанування пам’яті жертв катастрофи в закладах освіти у режимі онлайн проведено ряд заходів: перегляд документальних фільмів про Чорнобиль, уроки фізики та біології на теми «Атомна і ядерна фізика»; «Атомне ядро. Ядерна енергетика», виховні заходи «Чорнобиль не має минулого часу», уроки пам’яті «Мужність і біль Чорнобилю», урок-реквієм «35 річниця з дня Чорнобильської катастрофи», онлайн бесіди на тему «Атомне століття раною горить» здійснили віртуальний тур до Національного музею «Чорнобиль», музею ЦЗ «Зірка полин» тощо.
Учнівським самоврядуванням створено презентації «Гірчить Чорнобиль, через роки гірчить…», «Я розділяю біль та трагедію Чорнобиля», створено відеоролик «Пам’ятаємо… Чорнобиль не має минулого часу».
Вихованці Ірпінського центру позашкільної освіти взяли участь в обласній краєзнавчій конференції «Київщина – мій заповітний край» секція – «Дзвони Чорнобиля».
Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.