Поезія потрібна всім — поети так само потребують читачів, як і читачі поетів…
Ліна Костенко

Серед кращих винаходів людства поезія займає почесне місце. Скільки століть люди намагаються розумом пояснити це чудо! Чому вірші здатні чарувати, підбадьорювати, надихати на подальшу боротьбу? Або, навпаки, заспокоювати, зцілювати душу. Як вдається поетам так глибоко проникати в людські почуття? Так ніжно розповідати про кохання та гостро — про нанависть та ревнощі?
Поезія, більш наближена до музики, вчить відчувати, переживати, вчить дивитися на світ через душу. Але щоб навчитися розуміти поетичну мову, треба постійно читати вірші, вникати в них, вчитися вживатися в поетичний текст. Розуміти мову поезії – це праця. Але кожен, хто навчився цьому, пізнає світ на зовсім іншому рівні, у всіх його тонкощах, не просто світ матеріальний, а світ внутрішній.
Учні закладів освіти з великим задоволенням беруть участь у міських поетичних конкурсах. 14 травня 2021 року у приміщенні міської дитячої бібліотеки відбувся традиційний поетичний марафон «Поезія – це я…».
Цьогорічний марафон – конкурс проводився серед учнів

  • 1-4 класів,
  • 5-8 класів,
  • 9-11 класів.
    На розгляд журі учні читали твори українських поетів, а саме:
    Л.Костенко;
    Ірини Стасів-Калинець.
    Читаючи вірші, учні зверталися до почуттів і переживань ліричного героя, заглиблювалися в його внутрішній світ, бачили навколишню дійсність його очима.
    Всі учасники заходу нагороджені грамотами Управління освіти і науки Ірпінської міської ради.