29–30 вересня виповнюється 80 років відколи у Бабиному Яру в м. Києві були вбиті перші жертви нацистської політики.  Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян, євреїв та людей інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії.

  З метою збереження пам’яті про ці трагічні події  у закладах загальної середньої та позашкільної освіти Ірпінської міської територіальної громади  у ці дні проведені заходи,  приурочені  даній тематиці: класні години «Біль Бабиного Яру»,  виховні година-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття», урок-мітинг «Похмура безодня»,  позакласні заходи «Бабин Яр: вчора, сьогодні, завтра»,  уроки пам’яті  приурочені трагедії Бабиного Яру. Також проведена віртуальна екскурсія до національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Керівники гуртків та вихованці  Ірпінського центру позашкільної освіти взяли участь в обласній краєзнавчій онлайн-конференції  учнівської молоді «Бабин Яр. Злочин проти людства ».

     Учні та вихованці закладів освіти мали змогу ознайомитися в бібліотеках з виставкою літератури та  фотоматеріалами «Сторінки трагедії Бабиного Яру», присвяченими цим трагічним подіям.

Історія Бабиного Яру в минулому сторіччі, зокрема в часи Другої світової війни страшна і повчальна. Десятки тисяч жертв – це реальна ціна за людську безвідповідальність, водночас це повчальний урок  на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир.