У цей день вітання з професійним святом приймають шкільні бібліотекарі – провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів. В Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. У них працює понад 52 870 співробітників. У закладах загальної середньої освіти  міста Ірпеня налічується 10 шкільних бібліотек, де працює 17 бібліотекарів. 

  Бібліотека – це  вічно юна оселя людського розуму. Це місце, в якому існує особливий порядок, правила, забезпечується вільний доступ до інформації та складається повага до книги, як цінності. А праця бібліотекарів, складна і надзвичайно потрібна. Віддані своїй професії, працівники шкільних бібліотек спонукають кожного  полюбити і берегти книгу, виховують грамотного читача, навчають  орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

Управління освіти і науки Ірпінської міської ради  вітає  всіх бібліотечних працівників зі святом та  дякує за клопітку працю та високу місію!

 Бажаємо Вам, шановні бібліотекарі, міцного здоров’я, довголіття, родинного затишку, дружнього взаєморозуміння та підтримки.

Бажаємо, щоб кожна шкільна бібліотека в Україні була сучасною! А це залежить від влади, від бізнесу, від громади і насамперед ‒ від активних бібліотекарів!