Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації № 143 від 23 липня 2021 року на базі Ірпінського ліцею №3 Ірпінської міської ради Київської області тривають курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти для роботи в умовах інклюзивного навчання, відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа».

До курсів залучені асистенти учителів Коцюбинської територіальної громади Київської області, Дмитрівської територіальної громади Київської області, Макарівської територіальної громади Київської області. Згідно зі встановленим графіком курси тривають в очній формі. До проведення курсів підвищення кваліфікації залучена тренер – Олеся Шелест (м. Біла Церква КНЗ КОР “Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів”), яка ознайомила педагогічних працівників із головними питаннями інклюзивної освіти: нормативно-правова база; асистент вчителя, співпраця з вчителем; психолого-педагогічна команда супроводу; індивідуальна програма розвитку; адаптація та модифікація; співпраця з батьками, батьки як учасники команди психолого-педагогічного супроводу; безпечне освітнє середовище.

Висловлюємо подяку Олесі Шелест за цікаве, якісне, продуктивне навчання а також адміністрації Ірпінського ліцею №3 за допомогу в організації та проведенні курсів.