Учні Ірпінського академічного ліцею НУБіП побували у Житомирській спеціальній школі №2 для дітей з вадами слуху.

За ініціативи вихованців гуртка «Україна говорить жестами» 7 жовтня 2021 року учні Ірпінського академічного ліцею з дружнім візитом завітали до міста Житомира та створили справжнє свято добра і спілкування для діток з вадами слуху. Щоб зібрати кошти на поїздку та подарунки у Ліцеї провели благодійний ярмарок у якому взяли участь учні, батьки та педагоги закладу.

Свято розпочалося з відеозвернення жестовою мовою, яке записали учні Ліцею. Керівник гуртка Наталія Шмарко презентувала учням та педагогам Житомирської школи чат-бот та телеграм-канал – це унікальна можливість дітям із вадами слуху комунікувати з чуючими однолітками з інших міст та допомагати їм з вивченням жестової мови.

У подарунок від Ірпінських ліцеїстів діти отримали «виставу без слів» та солодощі від кондитерської фабрики «Житомирські ласощі”, які відгукнулися на прохання підтримати дітей. На завершення усі разом взяли участь у квест-грі, присвяченій Дню туриста.

Дякуємо учням Ірпінського академічного ліцею та їх педагогу Наталії Шмарко за поширення досвіду у забезпеченні доступності для осіб з порушеннями слуху за допомогою жестової мови. За прагнення зробити світ доступнішім!