4 ЧЕРВНЯ – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Ця дата Верховної радою України обрана не випадково. 19 серпня 1982 року під час засідання Генеральної Асамблеї ООН, членами цієї міжнародної організації було ухвалене рішення про заснування Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії із щорічним відзначенням 4 червня з метою привернути увагу світової спільноти на те, що під час війни, локальних збройних конфліктів гинуть не лише солдати, доросле мирне населення, а й діти.
За офіційними даними Генеральної прокуратури України з 24 лютого цього року в Україні загинуло понад 260 дітей, більше ніж 460 дістали поранення різного ступеня тяжкості. На жаль, ці цифри ще не остаточні…..
Ірпінська громада також має свою сумну статистику. Понівечені дитячі долі, спаплюжені мрії про майбутнє, страх та розлука з рідними, неможливість нормально вчитися та спокійно ходити до школи – це найменше, що відчувають сьогодні наші діти. А найстрашніше – це обірвані руками нелюдів-окупантів найдорожчого що є – Життя Дитини!
“Суспільне мовлення” започаткували низку репортажів про загиблих дітей нашої громади. Сьогодні у сюжеті журналістки Анастасії Образцової розповідь про трагічну загибель під час евакуації на “Романівському мосту” учениці 4 класу Ірпінської школи #12 Перебийніс Аліси. Дівчинка намагалася врятуватися разом з мамою та старшим братиком. На жаль, від рук ворога загинули усі.
День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України – це протест проти насильства та війни. Це ще одна можливістю привернути увагу усього Світу до злочинів тих, хто вбиває українських дітей.
Пам’янемо хвилиною мовчання усіх діток,які стали жертвами злочинних дій росії..