Сьогодні 24.06.2022 року учасники Глобальної ініціативи «Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії» (стисла назва «Трибунал для Путіна»), яка була створена у відповідь на повномасштабну агресію російської федерації у лютому 2022 року, відвідали місто Ірпінь.
Організація активно працює на міжнародному рівні, щоб використати чинні механізми ООН, Ради Європи, ОБСЄ, ЄС та Міжнародного кримінального суду для зупинення злочинів і покарання винних. Правозахисники ініціативи, представники Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Японії провели робочу зустріч з начальником управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олегом Білорусом, який розповів про злочини, вчинені російськими військами щодо закладів освіти міста Ірпеня, вихованців, учнів, освітян.
У ході візиту учасники ініціативи відвідали найбільш зруйновані в результаті бомбардувань, розриву снарядів, пожежі, вибухової хвилі школи та садочки, щоб на власні очі побачити весь жах скоєних злочинів та задокументувати події, в яких вбачаються ознаки злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) у закладах освіти міста Ірпеня.
Гостей вразили наслідки звірячої війни найближчих сусідів, які посягнули на долю дітей, здійснюючи такі нелюдські вчинки. Усе ними побачене було документально фото та відео зйомкою зафіксовано.
Дякуємо представникам Глобальної ініціативи за небайдужість до долі українського народу, підтримку освітян Ірпінської міської територіальної громади та сподіваємося, що усі винні у цій жорстокій несправедливій війні будуть обов’язково покарані за сприяння саме міжнародних організацій.
Разом сильні – разом переможемо!