17 лютого 2023 року до міста Ірпеня завітали заступник міністра закордонних справ Литовської республіки Мантас АДОМЄНАС та посол Литви в Україні Вальдемарас САРАПІНАС. Супроводжували гостей заступник міністра освіти і науки України Віра РОГОВА та заступник голови Київської обласної військової адміністрації Жанна ОСИПЕНКО.
Гості відвідали дитячий садочок №6 “Радість” та ознайомилися зі станом ведення ремонтних робіт, які здійснюються за кошти уряду Литовської республіки. Мантас АДОМЄНАС зазначив про те, що участь уряду Литовської республіки у відбудові України має стати прикладом для країн світу. Він вірить в Перемогу України і Литва буде завжди поруч та готова підтримувати та допомагати.
Під час зустрічі були обговорені питання матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення відновленого закладу. Щиро вдячні Вірі РОГОВІЙ та Жанні ОСИПЕНКО за підтримку, взаєморозуміння і співпрацю на шляху до відновлення закладів освіти Ірпінської громади.
Нагадаємо, що у результаті бомбардувань, розриву снарядів та пожежі у березні 2022 року будівля садочку №6 “Радість” зазнала найбільших, серед закладів дошкільної освіти громади, руйнувань та пошкоджень. Згідно з ПКД передбачено добудову третього поверху. Завершення робіт з відновлення закладу заплановано на вересень 2023 року.
Дякуємо уряду Литовської республіки за фінансову допомогу, підтримку у відновленні освітньої інфраструктури громади.
Тримаємо освітній фронт разом! Дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися!💙💛