21.04.2021 року начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради Білорус Олег Анатолійович відвідав Козинцівську гімназію Ірпінської міської ради у селі Козинці, яке віднедавна ввійшли до Ірпінської міської територіальної громади. Спільно зі старостою Козинцівського старостинського округу Вигінним Володимиром Миколайовичем та директором гімназії Кузнєцовою Ольгою Миколаївною були обговорені питання щодо перспективного плану розвитку закладу та об’єму роботи на літній період з метою якісної підготовки до нового навчального року. У 2020-2021 н.р. у закладі навчається 72 учні, тоді як до смт. Немішаєве їздить близько 100 учнів. Тобто, фактично школа є філією опорного закладу освіти “Немішаївський спеціалізований заклад загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів – заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів”.
Завдання влади міста Ірпеня – створити належні умови для навчання учнів саме в закладі освіти села Козинці, оскільки всі розуміємо, що розвиток села (громади) залежить від рівня розвитку закладів освіти. Для цього потрібні значні фінансові ресурси на розвиток матеріально-технічної бази. На це потрібен час, але вже сьогодні ми можемо вирішувати питання організаційного, кадрового характеру, методичного забезпечення освітнього процесу. Педагогічний колектив гімназії потужний та перспективний. Вчителі працюють у напрямку забезпечення якісної та доступної освіти з орієнтацією на потреби учнів, створення сучасного конкурентоспроможного освітнього середовища для здобувачів освіти. Наразі гімназія працює в режимі карантинних обмежень. У закладі створені належні умови для навчання учнів з використанням дистанційних технологій. Працівники школи активно долучилися до весняної толоки – прибирають пришкільну територію, навчальні приміщення, щоб гідно зустріти діток після відновлення очного навчання.
Нагадаємо, що у березні 2021 року Козинцівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів Бродянського району Київської області реорганізовано у Козинцівську гімназію Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області. Розпорядженням голови КОДА від 14 квітня 2021 року № 216 заклад отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері повної загальної середньої освіти.