Сьогодні, у річницю визволення міста Ірпеня від російських загарбників, учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти громади писали есе, а молодші малювали малюнки -“Я повернувся додому”.

28 березня 2022 року – день, на який чекали – день, який повернув нам наш Ірпінь, наш дім…

З перших днів визволення міста ми всі щоденно, переглядаючи публікації у соціальних мережах, так мріяли почути довгоочікувані слова від міського голови Олександра Маркушина: “Можна повернутися ДОДОМУ!”

Тисячі мешканців міста, розкидані по всьому світу, розпочали свій шлях повернення. Він був довгим, але таким омріяним.

Кожна дитяча робота сповнена гіркими та щасливими спогадами, мріями та любов’ю до рідного дому. Жорстока війна, сусід-агресор захотів забрати у них домівку, позбавити можливості жити на вільній українській землі, але завдячуючи захисникам сьогодні діти мають можливість жити у рідному місті, у рідному домі.

Але дехто, на жаль, ще і досі мріє вимовити близькі серцю слова – Я ВДОМА!!! Ми віримо, що мрія кожної дитини обов’язково збудеться.

Роботи учнів будуть зберігатися у шкільних музеях пам’яті про героїчну боротьбу українського народу за свободу та незалежність.

Дякуємо ЗСУ! Разом до Перемоги!💙💛

#МістаГероїв Ірпінський ліцей №1 Ірпінський ліцей №2 Ірпінської міської ради Бучанського району Київської обІрпінський ліцей 3 ІРПІНСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ «ЛІНГВІСТ» ІМЕНІ ЗАРІФИ АЛІЄВОЇІрпінський академічний ліцей «Мрія» Ірпінський ліцей інноваційних технологійІрпінський академічний ліцейІрпінська гімназія “Освіта”Михайлівсько – Рубежівський ліцей Ірпінської міської ради Козинцівська гімназія